Ο Νίκος Τζιόλας στο “Local” για τη φετινή χρονιά

Με τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ να έχουν ολοκληρωθεί πλέον, το Localsports καλεί τους προπονητές να μιλήσουν στην «διαδικτυακή στέγη του τοπικού ποδοσφαίρου» για τη φετινή ιδιαίτερη χρονιά.

Στη σημερινή συνέντευξη – ανασκόπηση της χρονιάς ο προπονητής του Ιάσονα Άλλης Μεριάς, Νίκος Τζιολας. Αναλυτικά:

«Η φετινή χρονιά έκλεισε για εμάς θετικά, καθώς ο στόχος ήταν από την αρχή η είσοδος στα play off μιας και αυτό εξασφαλίζε 100% την παραμονή της ομάδας. Από εκεί και πέρα η ομάδα έκανε δυο νίκες μια ισοπαλία μια ήττα, σε αυτή την διαδικασία, κάτι που αφήνει ικανοποίημενους ως προς την απόδοση των παικτών σε τόσο σημαντικα παιχνίδια. Αυτό που κρατάμε είναι σίγουρα το όμορφο ποδόσφαιρο που πρόσφερε η ομάδα μας και, οι υποσχέσεις που άφησε για την μελλοντική της εξέλιξη. Σε μια τόσο ιδιαίτερη χρόνια, μιας και είναι η πρώτη ολόκληρη σεζόν μετά την καραντίνα, αυτό που με απασχολούσε είναι η ασφάλεια και η υγεία των παικτών κάτι το οποίο το αντιμετωπίσαμε με συνεχές rotation  της ενδεκάδας και πραγματοποιώντας πέντε αλλαγές σε όλα τα παιχνίδια της χρονιάς. Ενδεικτικά δεν υπήρξε παιχνίδι που να ξεκίνησε η ίδια ενδεκάδα της προηγούμενης αγωνιστικής όσο σημαντικός και να ήταν ο αγώνας. Και τα 28 παιδιά ανταποκρίθηκαν άψογα σε όλο αυτό τον τρόπο λειτουργίας φαίνεται από το αποτέλεσμα καθώς η ομάδα είχε ρόλο πρωταγωνιστή όλη την χρονιά. Σίγουρα υπήρχαν και οι ατυχίες με αρκετούς να μένουν εκτός με διάφορους μικρό τραυματισμούς.
Η επόμενη μέρα μας βρίσκει στην προετοιμασία του προγράμματος για την νέα σεζόν από το Μάιο μιας και είναι ο τρίτος χρόνος βάση του πλάνου που θέσαμε με την διοίκηση όταν ανέλαβα, ώστε ο Ιάσων να εδραιωθεί και να κάνει το βήμα παραπάνω κάτι το οποίο δουλεύεται καθημερινά με την στελέχωση της ομάδας σε όλα τα επίπεδα ώστε να υπάρξουν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες την νέα σεζόν για τους ποδοσφαιριστές να πετύχουν τους στόχους της ομάδας».

Ωστόσο μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος βρέθηκες στη Ξάνθη για τα σεμινάρια του διπλώματος UEFA C. Ποια η εμπειρία σου;

«Βρέθηκα για 9 μέρες στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ ΞΆΝΘΗΣ σε ένα καταπληκτικό προπόνητικο κέντρο για να παρακολουθήσω τα σεμινάρια προπονητικής σχολής UEFA C. Ενός διπλώματος που πλέον γίνεται πιο εξειδίκευμενο με πιο υψηλά επίπεδα δυσκολίας όπως μας ανάφεραν και οι αρμόδιοι καθηγητές που απαιτεί και ενδιάμεση πρακτική σε ακαδημία με τμήματα από κ6 μέχρι κ13. Η έμπειρια ήταν πραγματικά απίστευτη με καθημερινό πρόγραμμα πρακτικής και θεωρίας 10ωρων, με τεράστιο όγκο πληροφορίων προς το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο και όχι μόνο, με τους καθηγητές να κάνουν μια εξαιρετική δουλειά ώστε να μας λυθεί κάθε απορία πραγματικά έφυγα γεμάτος, με νέες ιδέες και φιλοδοξίες για το αντικείμενο του προπονητή που έχω επιλέξει να ακολουθήσω, το επόμενο στάδιο είναι τον Σεπτέμβριο όπου θα συνεχιστούν τα μαθήματα και οι εξετάσεις μας».

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top