Μήπως πρέπει να ρίξετε μια ματιά και στις ερασιτεχνικές ομάδες για παίκτες;

Αν κάτι ξεχωρίζει το Localsports.gr από τα υπόλοιπα ειδησεογραφικά και ενημερωτικά αθλητικά σαιτς, είναι ότι ασχολούμαστε αποκλειστικά και μόνο με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Μαγνησίας, αφήνοντας εκτός τις “μεγάλες” ομάδες εκτός, για διάφορους λόγους. Θέλαμε να δώσουμε μια νέα εξέλιξη, να δώσουμε λίγο περισσότερη χαρά, αλλά και λίγο κίνητρο στους ανθρώπους που ασχολούνται και αφιερώνουν το χρόνο τους για τις ομάδες τους, σε παράγοντες, παίκτες και προπονητές να προβάλλονται παραπάνω και να ανταμείβονται κάπως ας πούμε οι κόποι τους.

Το σημερινό κείμενο όμως, θα ήθελε να αναφερθεί σε ένα άλλο κεφάλαιο, περνώντας καιρό αυτές οι σκέψεις από το μυαλό μας, όχι μόνο της σελίδας, αλλά και του απλού υγιής κοινού.

Αν κάνουμε μια πολύ σύντομη αναδρομή στη δεκαετία του 80′ και του 90′, όπως θα έχετε ζήσει ή θα σας έχουν πει ιστορίες οι πιο παλιοί, πέραν του ότι τα γήπεδα γέμιζαν, υπήρχε στις ομάδες το τοπικό στοιχείο. Τα παλιά χρόνια, στις δυο ιστορικές ομάδες του Βόλου, Νίκη και Ολυμπιακό, βλέπαμε τα 2/3 της ομάδας και λίγο λέμε, να απαρτίζονται από ποδοσφαιριστές με καταγωγή από τη Μαγνησία. Αυτό σήμαινε, πρώτον ότι οι παίκτες παίζανε για τη φανέλα, για το κόσμο και την ιστορία. Δεύτερον, όλοι οι φίλοι και οικογένειες παικτών θα πηγαίναν στο γήπεδο όταν αγωνιζόταν σε μια από τις ομάδες της πόλης τους ο φίλος τους.

Αυτό πλέον όπως βλέπετε αγαπητοί φίλοι της σελίδας, τα τελευταία χρόνια έχει χαθεί, όχι απόλυτα, αλλά ίσως αν δε γίνει μια μικρή αλλαγή θα εξαφανιστεί. Υπάρχουν φυσικά οι εξαιρέσεις, μη μας παρεξηγείτε.

Φέτος, καλύπτοντας τα περισσότερα παιχνίδια των ομάδων της Μαγνησίας στη Γ’ Εθνική για τη σελίδα μας, ερχόμαστε στη θέση να σκεφτούμε και να πούμε ένα “γιατί”. Φυσικά αυτό το γιατί, πηγαίνει στο γιατί κύριοι των μεγάλων ομάδων, δεν ρίχνεται ούτε μια μικρή ματιά στους παίκτες των ομάδων της Μαγνησίας, στον ερασιτεχνικό αθλητισμό της πόλης. Κάποιοι παίκτες από Θησέα, Δήμητρα, Διαγόρα και ΓΣΑ έχουν περάσει από Νίκη και Ολυμπιακό σε μικρές και μεγάλες κατηγορίες και, θα θέλαμε να ξέραμε, είναι άραγε τόση τεράστια η διαφορά φέτος ας πούμε που δε θα χωρούσε άλλος ένας ντόπιος ποδοσφαιριστής της Μαγνησίας στα ρόστερ των ομάδων μας; Εννοείται δε λέμε να αλλάξει από την μια στιγμή στην άλλη και να είναι όλο το ρόστερ από παίκτες της Μαγνησίας, αλλά αν δώσουν και λίγο βάση στη τοπική αγορά, το πρόσημο θα είναι θετικό.

Πρώτα από όλα, αν σκεφτούμε το οικονομικό κομμάτι, όλες οι ομάδες θα βγουν κερδισμένες, πχ. αν φέρουν ένα παίκτη που έκανε εξαιρετική χρονιά στη Γ’ Εθνική, από το να φέρουν κάποιο ξένο με υπέρογκα τεράστια χρηματικά ποσά για τα δεδομένα της τρίτης τη τάξη κατηγορία, που στο κάτω κάτω θα ρισκάρουν κιόλας για το αν θα πετύχει ή όχι (υπάρχουν και παραδείγματα τη φετινή χρονιά).

Δεύτερον, σκεφτείτε τι κίνητρο και τι όρεξη θα πρέπει να έχει ένας παίκτης γηγενής όταν θα καλείτε να αγωνιστεί με τη φανέλα από τις μεγάλες ομάδες της πόλης του, και τι κίνητρο θα έχει ένας ξένος, που θα προσπαθήσει να κάνει κάποια καλά παιχνίδια για να δικαιολογήσει τα χρήματα που του δόθηκαν.

Και ερχόμαστε στο σημείο που ρωτάμε εμείς, τόσο δύσκολο είναι κύριοι των ιστορικών μας ομάδων να ρίξετε μια ματιά στον ερασιτεχνικό αθλητισμό της πόλης;

Θα σας φέρουμε και ένα πολύ σύντομο και πρόχειρο παράδειγμα. Ο Διαγόρας, ήταν λάθος που τα δύομιση με τρία τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει αρκετούς από τους ποδοσφαιριστές που είτε απορρίφθηκαν, είτε δε τους δόθηκε αρκετή εμπιστοσύνη είτε αποχώρησαν από Νίκη και Ολυμπιακό; Δε νομίζουμε, γιατί αν δείτε τη βαθμολογική του θέση μια στροφή πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, μάλλον σκέφτηκε και κινήθηκε έξυπνα. Δηλαδή ο Διαγόρας σε σχέση με τα χρήματα που ξόδεψε, πόσο χειρότερος είναι από ομάδες της Football League που έχουν ξοδέψει πολλαπλάσια χρήματα από αυτόν;

Ο ΓΣΑ, στη διακοπή του πρωταθλήματος, έκανε στροφή και κοίταξε μια κατηγορία πιο κάτω και έφερε παίκτες από τη πρώτη ομάδα της βαθμολογίας της Α’ ΕΠΣΘ, τον Αίαντα, που ήταν και από τον τόπο. Χωρίς να ξέρουμε την κατάληξη αυτής της χρονιάς για τον ΓΣΑ, το σίγουρο είναι ότι άλλαξε 100% το πρόσωπο της ομάδας με παίκτες του τόπου του, από ότι νωρίτερα με λιγότερους παίκτες από τον Αλμυρό, που δεν κατάφερε να πάρει και βαθμό.

Μια μικρή σκέψη ήταν και θέλουμε να την εκφράσουμε και, ίσως αν την εξετάσουν κάποιοι κύριοι των ομάδων πριν είναι αργά να κάνουμε ένα μικρό μικρό βήμα προς τα μπροστά σαν Βολιώτικο ποδόσφαιρο.

Localsports.gr 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top