O Σάκης Πρασσάς στο Localsports.gr: Σε κάποιους δεν άρεσε που φτάσαμε στη Γ’ Εθνική


Ρομαντικοί στο ποδόσφαιρο υπάρχουν στις μέρες μας ελάχιστοι, πόσο μάλλον στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Εκεί που υπάρχουν άτομα που “ματώνουν” οικονομικά και όχι μόνο για την αγάπη τους στο ποδόσφαιρο, αλλά είτε και για την ομάδα της γεννέτειράς τους, είτε την ομάδα του χωριού τους. Η ομάδα του Διαγόρα Στεφανοβικείου είχε τη χαρά, να έχει έναν ρομαντικό στη περιοχή του, που έδωσε τα πάντα στην ομάδα του χωριού του όπως μας λέει, και την είδε από την Β’ τοπική κατηγορία να κατακτά το πρωτάθλημα στη Γ’ Εθνική. Ο λόγος φυσικά για το κύριο Σάκη Πρασσά, τον οποίο συνάντησε το Localsports δυόμιση χρόνια μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση στα διοικητικά του συλλόγου, μιλώντας για όλους και για όλα. Ο πρώην πρόεδρος του Διαγόρα, που έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στο βιβλίο της ιστορίας του Διαγόρα, ξετυλίγει τις σκέψεις του, τις αναμνήσεις του και εξιστορεί πως ξεκίνησε και πως τελείωσε όλη αυτή η χρυσή διαδρομή. Μιλά για πρώτη φορά μετά την αποχώρηση.

Συνέντευξη: Απόστολος Καρπαθάκης

 

Όλα ξεκίνησαν από μια ομάδα ανθρώπων που ανέλαβαν την διοίκηση της ομάδας το 2013 από την β τοπική κατηγορία και θέτοντας κάθε χρόνο όλο και πιο υψηλούς στόχους, φθάσαμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Α’ τοπική κατηγορία.

Ποιο ήταν το όραμα της διοίκησης όταν ανέλαβε το 2013;

Το όραμα μας σαν διοίκηση ήταν βήμα βήμα η ομάδα να γίνει ένα νοικοκυρεμένο σωματείο που θα έχει πάντα υψηλούς στόχους που θα θέλουν σ αυτή την ομάδα να αγωνίζονται αθλητές από οποιαδήποτε ερασιτεχνική κατηγορία και να μπορέσει να σταθεί στην Γ εθνική κατηγορία επάξια. Να διαμορφωθούν τα γήπεδα μας, με κερκίδες, με αποδυτήρια και με βοηθητικό γήπεδο και να έχουμε πάντα ένα υγιείς κλίμα που θα ζήλευαν πολλοί.
Και ερχόμαστε στη χρονιά της Γ΄Εθνικής. Τη πρώτη χρονιά η ομάδα παρέμεινε στη κατηγορία και την επόμενη αναδείχθηκε πρωταθλήτρια. Πως ήταν αυτή η διαδρομή στη παραπάνω κατηγορία;
Είναι ένα ταξίδι με ανάμεικτα συναισθήματα, όπου στις πρώτες μας εμφανίσεις σαν ομάδα δεν είχαμε τα κατάλληλα αποτελέσματα, ώστε να κρατηθούμε στη κατηγορία, όμως με την αλλαγή προπονητή και την ενίσχυση του ράστερ μας τα Χριστούγεννα ήμασταν αποφασισμένοι να το παλέψουμε μέχρι τέλους και να κρατηθούμε στην κατηγορία. Με την έναρξη του δευτέρου γύρου δείξαμε άλλο αγωνιστικό πρόσωπο και αρχίσαμε και ανεβαίναμε βαθμολογικά ώσπου έφτασε η διακοπή λόγω της πανδημίας και οριστικά αποφασίστηκε από την ΕΠΟ να μην γίνουν αλλαγές στην κατηγορία, κάτι που θεωρήθηκε δίκαιο από την στιγμή που δεν ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα.
Όσο αφορά την δεύτερη χρονιά όντας πιο έμπειροι πλέον χτίσαμε από τις αρχές του καλοκαιριού το ρόστερ της ομάδας με πάρα πολύ έμπειρους ποδοσφαιριστές και παρά την καθυστέρηση στην έναρξη του πρωταθλήματος λόγω της πανδημίας και πάλι καταφέραμε να ξεκινήσουμε με νικηφόρα αποτελέσματα, κάτι που μας έδινε την ώθηση να πιστεύουμε κάθε Κυριακή ότι θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα…και έτσι έγινε.
Πολλοι κακοπροαίρετοι τότε είπαν οτι αυτό έγινε επειδή παίχτηκε το πρωτάθλημα σε ένα γύρο. Αυτό όμως ξέρετε πολύ καλά πως δεν ισχύει γιατί όλοι τον ίδιο γύρο παίξαμε. Άλλοι πήραν πρωτάθλημα, άλλοι “σώθηκαν” και άλλοι υποβιβάστηκαν.
Πίστευες ότι θα φτάσει ο Διαγόρας να είναι πρωταθλητής Γ’ Εθνικής;
Το πίστεψα ναι από το πρώτο παιχνίδι που κερδίσαμε στην έδρα των Ψαχνών. Το πίστεψα γιατί η ομάδα ήταν ένα καλοκουρδισμένο σύνολο
από το πρόεδρο στο συμβούλιο, στο προπονητή στους παίκτες, μέχρι και το φροντιστή.
Το δυνατό σημείο αυτής της ομάδας;
Το δυνατό σημείο της ομάδας είναι ότι χτίστηκε από αληθινούς και καλούς χαρακτήρες αρχικά και μετέπειτα από πολύ καλούς ποδοσφαιριστές που έγιναν οικογένεια. Δεν υπήρξε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς ούτε μια διαμάχη.
Ένιωσες ζήλια ή αμφισβήτηση από άλλους , λόγω της καλής πορείας του Διαγόρα;
Όχι δεν μπορώ να πω ότι κάποιος έδειξε την ζήλια του η την κακία του,ίσα ίσα πολλά σωματεία συνεχάρησαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά ακόμη και να γινόταν κάτι τέτοιο ίσως ήταν και φυσιολογικό, δεν μπορεί να ήμαστε αρεστοί σε όλους.
Τί ήταν αυτό που σε έκανε να αποχωρήσεις μετά το πρωτάθλημα;
Θεωρώ ότι όσα χρόνια ήμουν στην ομάδα σαν πρόεδρος, έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό και δεν εννοώ από οικονομικής άποψης μόνο αλλά και από καθημερνής προσπάθειας ώστε να λειτουργεί ο σύλλογος άριστα. Όταν έπαψε να αγκαλιάζεται όλο αυτό από τον φίλαθλο κόσμο τότε κατάλαβα πως κάτι έπρεπε να αλλάξει και θεώρησα σωστό να ανοίξω το δρόμο, για να ηγηθούν της προσπάθειας κι αλλα παιδιά. Δεν έχω κανένα παράπονο από τον κόσμο, αλλά όταν ασχολείσαι κρίνεσαι με τα σωστά και τα λάθη σου. Υπάρχει φθορά και το μόνο που δεν ήθελα, είναι να κάνω κακό στην ομάδα.
Θεωρείς πως δεν είχες τη κατάλληλη ανταπόκριση;
Θεωρώ πως για αυτό που πέτυχε η ομάδα τα τελευταία χρόνια, ναι δεν υπήρχε η κατάλληλη ανταπόκριση. Ίσως δεν άρεσε σε κάποιους η ομάδα να βρίσκεται σ αυτή την κατηγορία.
Γιατί το λες αυτό;
Γιατί όταν η ομάδα ανέβηκε κατηγορία, αυτόματα έπρεπε να δουλέψει σε επαγγελματικά πλαίσια για να ανταποκριθεί, πχ. διανυκτερεύσεις, ταξίδια, καθημερνές προπονήσεις κλπ. Αυτό σημαίνει ότι οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές του χωριού μας, δεν μπορούσαν να το ακολουθήσουν αυτό κι έτσι αναγκαστηκά επέλεξαν να πάνε σε άλλες ομάδες του δήμου μας. Αυτό ίσως να μην άρεσε στο κόσμο. Αλλά για να βρίσκετε η ομάδα σ αυτή την κατηγορία έτσι έπρεπε να λειτουργήσει. Δεν έγινε κάτι εσκεμμένα.  Έτσι λοιπόν εξέλεξα να σταματήσω την προσπάθεια ούτως ώστε παιδιά που επί της προεδρίας μου είχαν έρθει στην ομάδα και μετά την άνοδο αυτής επέλεξαν να φύγουν, να ξανά επιστρέψουν γιατί αυτοί είναι το μέλλον του Διαγόρα.
Από όλη αυτή τη διαδρομή ποιο είναι το παράπονό σου;
Δεν έχω απολύτως κανένα παράπονο από κανέναν. Δεν υπήρξα ποδοσφαιριστής στη ζωή μου, υπήρξα απλά πρόεδρος της ομάδας του χωριού μου. Πάντα θα είμαι ευγνώμων για τις στιγμές που έζησα και για τους φίλους που ‘κανα και με θυμούνται ακόμη και θα τους έχω φίλους μια ζωή. Είμαι χαρούμενος που συνεργάστηκα με τόσους ποδοσφαιριστές και τόσους προπονητές από όλους κάτι έμαθα κι εγώ και αυτό που θα ήθελα να πω είναι πως όποιος ασχολείται με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό είναι ήρωας και χρειάζεται την στήριξη όλων μας.
Θα σε ξαναδούμε διοικητικά σε κάποιο πόστο;
Πλέον το θεωρώ πολύ δύσκολο να ξανά ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο, λόγω και του μεγάλου φόρτου εργασίας μου.
Με τι ασχολείσαι;
Είμαι αγρότης.
Από τότε που αποχώρησε παρακολουθείς τον Διαγόρα;
Όταν έχω ελεύθερο χρόνο πηγαίνω στα εντός έδρας παιχνίδια.
Βλέπεις κάποια ομάδα να έχεις τις δυνατότητες του Διαγόρα;
Θεωρητικά έτσι όπως έχει δυσκολέψει η Γ’ Εθνική με 4 ομίλους και με ιστορικές ομάδες είναι δύσκολο να ξανά συμβεί. Από ομάδες της ενώσεως μας πέρα της ιστορικής ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου που συγκυριακά βρίσκεται στη Γ’ εθνική.
Ποιος πιστεύεις θα κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Α’ ΕΠΣΘ;
Ο Μαγνησιακός.
Για το πρόεδρο Σάκη Πρασσά μίλησαν ποδοσφαιριστές εκείνης της χρονιάς που ο Διαγόρας πανηγύρισε το πρωτάθλημα στη Γ’ Εθνική, και τις προηγούμενες. Μιλάνε οι Τάσος Κυριάκος, Βασίλης Λάιος, Μούτσα Μπλέντι και Αλέκος Αναστασίου.
Τάσος Κυριάκος: <<Σπάνιο να είσαι κύριος>>
“Πρώτα απ όλα καταπληκτικός άνθρωπος και αγάπη για ότι κάνει κύριος με “Κ” κεφαλαίο. Σαν πρόεδρος, τρομερός μεγάλη αγάπη για την ομάδα του,  από το πρωί έως το βράδυ ασχολείται με την ομάδα έφτασε και πήρε πρωτάθλημα Γ’ εθνικής με υπομονή και χωρίς βοήθεια. Κύριος στις συμφωνίες του κάτι πολύ σπάνιο για τους περισσότερους προέδρους”
Λάιος: <<Ήθελες να παίζεις για αυτόν>>
“Ότι και να πούμε για τον συγκεκριμένο Άνθρωπο είναι λίγο, είναι αυτός ο οποίος στήριξε και ανέδειξε την ομάδα στο 100%. Αν θες να μιλήσουμε ως πρόεδρος πραγματικά όπου έχω βρεθεί μέχρι σήμερα δεν έχω ζήσει πουθενά αυτό το πράγμα. Η ομάδα έχανε και ήταν ο πρώτος που έμπαινε μέσα και γελούσε σαν να είχαμε 10 νίκες σερί. Είναι ένας άνθρωπος που κυριολεκτικά λείπει από τον χώρο του ποδοσφαίρου, ήθελες να παίζεις για αυτόν. Σαν άνθρωπο ότι και να πω δεν φτάνει, βοηθούσε και στήριζε τους πάντες, όπως και εμένα αρκετές φορές, προσωπικά τον έχω πολύ ψηλά και τον θεωρώ έναν πολύ καλό φίλο”.
Μπλέντι: <<Ελάχιστοι σα τον Σάκη>>
“Ένας απίστευτος άνθρωπος από όλες τις απόψεις. Κύριος. Είναι ελάχιστοι οι παράγοντες σα τον Σάκη. Βρισκόταν πάντα κοντά μας, βοηθούσε να φτιάχνει ακόμα και το γήπεδο. Βασικά δεν υπάρχουν λόγια για τον Σάκη.
Αναστασίου: << Μίλησαν τα έργα του>>
“Ένας πρόεδρος με τα όλα του, με αρχή, μέση και τέλος. Ντόμπρος αλλά πάνω από όλα τον θεωρώ φίλο και αδερφό και έναν από τους καλύτερους προέδρους που είχα. Δεν είναι τυχαίο ότι μίλησαν τα έργα του με δυο πρωταθλήματα σε τρεις χρονιές. Δημιούργησε μια ομάδα με παίκτες με παραστάσεις από παραπάνω κατηγορίες και παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Μαζί με τον πατέρα του, τον κύριο Πάρη, ήταν δυο απίστευτοι άνθρωποι”.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top