Πύρασος: Ρομαντικοί πιάνοντας το νόημα του τοπικού

Το νόημα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου φαίνεται να έχει πιάσει φέτος για τα καλά ο ιστορικός Πύρασος Νέας Αγχιάλου.

Κι αν ρωτήστε κάποιους «παλιούς» τι είναι το τοπικό τι θα σας πουν; Ντόπιους παίκτες από την ευρύτερη περιοχή της κάθε ομάδας, παιδιά από την ακαδημία αυτής και τοπικό στοιχείο. Ε λοιπόν, αυτά τα έχει η φετινή ομάδα του Πυράσου, και αποδείχθηκε σε μεγαλύτερο ποσοστό στην αναμέτρηση της Κυριακής, με αντίπαλο τον Νηλέα.

Η διοίκηση αρχικά, απαρτίζεται από κατοίκους Αγχιάλου, με πρωτεργάτη σε αυτό το έργο εδώ και πολλά χρόνια φυσικά, τον Γιάννη Μόσδρομο. Στη συνέχεια, με προπονητή τον οποίο αγωνίστηκε επί σειρά ετών στην ομάδα του Πυράσου, τον Δημήτρη Φραγκούλη, ο οποίος παρουσιάζει με το καιρό αξιόλογο έργο στον αγωνιστικό χώρο ως μια νέα ομάδα που χτίστηκε το φετινό καλοκαίρι. Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, υπάρχει η παλιοσειρά, ο αρχηγός και πολύπειρος αμυντικός Νίκος Μπασδάνης που έχει αγωνιστεί για δυο δεκαετίες τουλάχιστον με τη φανέλα του Πυράσου, ενώ υπάρχουν πολλοί νεαροί και ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές από την περιοχή. Αναλυτικά όσα αναφέρει και η ομάδα του Πυράσου:

Με εξαίρεση φυσικά τον αειθαλή Νίκο Μπασδάνη, αρχηγό του Πυράσου μας, χθες αγωνίστηκαν ως βασικοί οι:

Κώστας Τάσος 19 ετών γεννηθείς τον Μάρτιο του 2003
Χάρης Μπούτλας 29 ετών, γεννηθείς τον Αύγουστο 1993
Βαγγέλης Διαμαντένιας 25 ετών γεννηθείς τον Ιούλιο 1997
Άγγελος Χριστοδούλου 22 ετών γεννηθείς τον Αύγουστο 2000
Νίκος Θεοδωρόπουλος 18 ετών γεννηθείς τον Μάιο 2004
Θανάσης Τσιότρας 23 ετών γεννηθείς τον Μάρτιο 1999
Γιώργος Μαντζαβίνος 16 ετών γεννηθείς τον Νοέμβριο του 2006
Θανάσης Γκαραβέλας 18 ετών γεννηθείς τον Απρίλιο του 2004
Ματέο Λουκάι 21 ετών γεννηθείς τον Σεπτέμβριο 2001
Μάριος Φουρκιώτης 21 ετών γεννηθείς τον Αύγουστο 2001

Επίσης μπήκαν αλλαγή ο Νίκος Παπαδογεώργος γεννηθείς το 2002, ο Στέργιος Ζητούδης γεννηθείς το 1994, ο Άρης Στεργίου γεννηθείς το 1993, ο Δημήτρης Τσάμηςγεννηθείς το 1995.

Στη  βασική ενδεκάδα, εάν εξαιρέσουμε τον Νίκο Μπασδάνη, ο μέσος όρος των υπολοίπων παικτών της χθεσινής αναμέτρησης είναι τα 21,2 χρόνια. Από τους 15 ποδοσφαιριστές που αναφέραμε, οι 10 προέρχονται από την πόλη της Νέας Αγχιάλου!!!

Ο Πύρασος βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο προετοιμάζοντας τις νέες γενιές των ποδοσφαιριστών που θα στελεχώσουν την ομάδα μας τα επόμενα χρόνια. Έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτά τα παιδιά διότι πιστεύουμε στις δυνατότητές τους και στις προοπτικές εξέλιξής τους με πολλή δουλειά υπό την καθοδήγηση του προπονητή μας Δημήτρη Φραγκούλη (ο οποίος άλλωστε πρωτοέπαιξε σε ηλικία 16 ετών στον Πύρασο και καθιερώθηκε στην πρώτη ομάδα, ενώ στα 19 του ήταν πρώτος σκόρερ στην Α’ Τοπική). Χρειάζεται υπομονή και επιμονή σε αυτό το μοντέλο, αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε θετικά αποτελέσματα, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Ζητάμε τη στήριξη του κόσμου στον Πύρασο και ευχαριστούμε για την παρουσία του τόσο στα προηγούμενα παιχνίδια όσο και χθες στα Λεχώνια.

Συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος για να οδηγήσουμε τον σύλλογο εκεί όπου ανήκει.

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top